Opinii ref. RIL revendicare dupa Legea 10/2001
Pagina 1 din 1
Opinii ref. RIL revendicare dupa Legea 10/2001
Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale a Romaniei: "Daca vezi un foc, te duci sa torni apa pe el. ICCJ a turnat gaz. Decizia lor nu clarifica nimic, ci le spune judecatorilor sa respecte, practic, toate legile. Cum zicea si Ceausescu: «Sa facem totul, ca sa iasa bine. Daca nu iese bine, inseamna ca n-ati facut totul». Acum ea raspunde unor grupuri de lobby cu interese foarte mari: investitorii care au beneficiat de privatizari au luat de-a valma terenuri si constructii si s-au trezit ca unele dintre ele erau nationalizate de comunisti si revendicate acum. Nu le convine, pentru ca statul le-a promis ca, daca fac investitii, scot si profit. Presiunile au ajuns in Guvern, deci implicit si la Kovesi."
Georgiana Iorgulescu, director executiv al Centrului de Resurse Juridice (CRJ): "ICCJ nu a avut curajul sa regleze sistemul transant. Nu au mers nici pe varianta procurorului, de a nu mai admite revendicarile pe dreptul civil, dar nici pe cealalta varianta. Au ales ceva caldut. Romania va fi in continuare condamnata la CEDO cu aceasta masura gri."
Maria Theodoru, presedintele Asociatiei Fostilor Proprietari: "Am cerut dreptul de a fi parte in dezbateri, dar am fost refuzati. Am facut un memoriu si intentionam sa cerem la Strasbourg, la CEDO, sa se verifice daca aceasta hotarare este in concordanta cu dreptul international."
Dana Titian, consiliera Procurorului General Laura Codruta Kovesi: "Cand instantele de judecata decid diferit in aceeasi problema, este obligatia procurorului general sa solicite o clarificare si aplicarea unei practici unitare. Nu sustine o solutie, doar sesizeaza."
sursa: juridice.ro
Georgiana Iorgulescu, director executiv al Centrului de Resurse Juridice (CRJ): "ICCJ nu a avut curajul sa regleze sistemul transant. Nu au mers nici pe varianta procurorului, de a nu mai admite revendicarile pe dreptul civil, dar nici pe cealalta varianta. Au ales ceva caldut. Romania va fi in continuare condamnata la CEDO cu aceasta masura gri."
Maria Theodoru, presedintele Asociatiei Fostilor Proprietari: "Am cerut dreptul de a fi parte in dezbateri, dar am fost refuzati. Am facut un memoriu si intentionam sa cerem la Strasbourg, la CEDO, sa se verifice daca aceasta hotarare este in concordanta cu dreptul international."
Dana Titian, consiliera Procurorului General Laura Codruta Kovesi: "Cand instantele de judecata decid diferit in aceeasi problema, este obligatia procurorului general sa solicite o clarificare si aplicarea unei practici unitare. Nu sustine o solutie, doar sesizeaza."
sursa: juridice.ro
Subiecte similare
» Minuta RIL revendicare dupa Legea 10/2001
» ADMISIBILITATEA ACTIUNII IN REVENDICARE PE LEGEA 10/2001
» ICCJ reformuleaza academic problema inadmisibilitatii revendicarii dupa Legea nr. 10/2001
» Ce parere aveti despre legea 10/2001 modificata = legea 1/2009 ???
» Legea 112 - revendicare
» ADMISIBILITATEA ACTIUNII IN REVENDICARE PE LEGEA 10/2001
» ICCJ reformuleaza academic problema inadmisibilitatii revendicarii dupa Legea nr. 10/2001
» Ce parere aveti despre legea 10/2001 modificata = legea 1/2009 ???
» Legea 112 - revendicare
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|