FORUM - LEGEA 112
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Modificarile Legii 10

In jos

Modificarile Legii 10 Empty Modificarile Legii 10

Mesaj  Koczka Joi Oct 23, 2008 3:10 pm

Proiectul de lege aprobat de Parlament si trimis la promulgare ( contestat la CCR de PDL si PNL )

Koczka
Vizitator

Sus In jos

Modificarile Legii 10 Empty Textul proiectului de lege si a contestatiilor

Mesaj  Koczka Joi Oct 23, 2008 3:24 pm

Il gasiti la ( adica ordinea de zi 6 oct. 2008 ) la pct. 15 ( 891/2007 - Reexaminarea, la cererea Președintelui României, a Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989 (PL-x 891/2007/10.09.2008)- lege organică - Reexaminată și adoptată de Senat -8.09.2008 Raport - Comisia juridică (Adoptarea Legii, cu amendamente) - distribuit 25.09.2008 și Raport suplimentar (Adoptarea Legii, cu amendamente) - distribuit 2.10.2008 Cameră decizională )
PDF-urile pr891_07;1.pdf ( forma pt promulgare ) sesizare.pdf ( sesizarea PD-L ) si sesizare2.pdf ( sesizarea PNL)

Koczka
Vizitator

Sus In jos

Modificarile Legii 10 Empty Frectie la picior de lemn

Mesaj  Koczka Joi Oct 23, 2008 4:15 pm

Stimati colegi de suferinta,

Desi laudabila initiativa legislativa a PC privind modificarea L10 este pentru cei carora instantele civile le-au anulat contractele de v/c incheiate pe baza legii 112, inutile si tardive.
De ce inutile ? Pt ca stim cu totii ca anularea contractelor si lasarea in deplina proprietate si linistita posesie poate fi facuta de instanta numai in conditiile constatarii de catre instanta a "relei credinte" de care au dat dovada inclusiv cumparatorii, aspect care ii exclude pe toti cei carora instantele le-au anulat contractele de v-c, in conditiile in care Primaria Municipiului Bucuresti ( dl. director Adrian Iordache - il cappo di tutti capi ) trimite instantei o confirmare a faptului ca revendicatorii au trimis notificari in baza L112 depuse la Comisiile Locale de Sector pana la data de 28 iulie 1996 ( arhiva acestora precum si a dosarelor cu rezolutiile Comisiei Municipale aflandu-se la PMB ).
Fara constatarea acestei "relei credinte", contractele raman valabile cf. L10/2001 art. 45 al.2
Modul in care se va aplica aceasta lege ( daca va fi promulgata ) este o alta discutie.
De ce tardiva ? Pentru ca dupa alegeri toti politicienii o vor uita iar mafiile imobiliare compuse inclusiv din judecatori, notari, functionari ai PMB, avocati corupti - falsi aparatori ai chiriasilor-proprietari isi vor vedea mai departe de afacerile prospere.
Este posibil ca aceasta lege sa fie chiar un instrument suplimentar in mana revendicatorilor in conditiile in care obtin in baza unor expertize umflate valori mai mari decat cele posibile pe piata imobiliara.

Koczka
Vizitator

Sus In jos

Modificarile Legii 10 Empty legea 10

Mesaj  dana Lun Oct 27, 2008 1:20 pm

dar oare legea nu e de folos pentru chiriasii-prorietari (in categoria carora ma inscriu) care n-au "apucat sa piarda" procesele contra fostilor proprietari? ma gandesc ca este o sansa in plus pentru noi ca judecatorii sa respecte legea 10.
gresesc??

dana
Vizitator

Sus In jos

Modificarile Legii 10 Empty Daca n-am pierdut inca

Mesaj  Koczka Lun Oct 27, 2008 1:45 pm

..inca n-ati pierdut, dar o sa pierdeti cu siguranta in fata judecatorului potrivit la momentul potrivit.
Nici nu stiti cat de "independenti si inamovibili" pot deveni mai ales in fazele decisive ( recursuri la CAB in special ).
Sa va ajute Dumnezeu si sa nu ma compatimiti pentru ca o sa fie si mai rau dupa alegeri.

Koczka
Vizitator

Sus In jos

Modificarile Legii 10 Empty buna credinta

Mesaj  dana Lun Oct 27, 2008 8:12 pm

nu cred ca aveti dreptate in ceea ce priveste inutilitatea imbunatatirilor legii 10 si nulitatea sanselor chiriasilor de buna - credinta, care au piedut procesele cu fostii proprietari, de a-si redobandi o parte din bani. in multe cazuri nu au fost desfiintate contractele de vanzare cumparare existente ci pur si simplu s-a considerat ca cele ale fostilor proprietari au fost mai bine caracterizate ca provenind de la adevaratii proprietari. nici macar nu a intrat in calcul buna credinta. cel putin asa stiu eu

dana
Vizitator

Sus In jos

Modificarile Legii 10 Empty Buna credinta

Mesaj  Kozcka Mar Noi 04, 2008 4:00 pm

Ok. Sunt spete si spete. De obicei se recurgea la constatarea "relei credinte" in recurs daca in apel cumparatorii pe baza L112 erau considerati subdobanditori de buna credinta, etc.
In alta ordine de idei, stiti cand se va pronunta CCR cu privire la modificarile aduse Legii 10 ?

Kozcka
Vizitator

Sus In jos

Modificarile Legii 10 Empty 12 nov

Mesaj  dana Lun Noi 10, 2008 4:52 pm

ccr se va pronunta pe 12 nov vizavi de amendarea legii 10
in ceea ce ma priveste...am pierdut casa pe 4 nov, la cab, asa cum ati anticipat, judecatorul potrivit la mom potrivit.
n-a contat nimic din ce a zis avocatul meu.
stiti cumva un precedent de fost chirias care a luat ca despagubiri, de la stat, pretul pietei pentru casa pe care a pierdut-o??

dana
Vizitator

Sus In jos

Modificarile Legii 10 Empty Re: Modificarile Legii 10

Mesaj  Admin. Sam Dec 13, 2008 3:06 pm

puteti sa ne spuneti cu ce casa de avocatura v-ati luptat?
exista o mafie...
pt. clientii mei, am reusit sa obtin valoarea actualizata a sumei achitate pe imobil in momentul cand a fost cumparat de la stat.
acum, cu legea modificata, stiu ca se pot obtine sume mai mari.
nu puteti fi despagubite cu bani pt un alt imobil, fiindca si dvs cand ati platit casa, avea pretul cu mult sub pretul pietei.
Admin.
Admin.
Admin

Data de înscriere : 22/03/2008
Localizare : bucuresti

http://www.avocatura.cabanova.ro

Sus In jos

Mesaj  dana Dum Dec 14, 2008 7:29 pm

nu a fost vorba de nicio casa de avocatura la mine.

din nefericire eu am dat de o judecatoare indarjita pe fata impotriva chiriasilor. Sad(

acum o sa ma zbat sa obtin despagubiri cat de cat apropiate de valoarea actualizata a casei. ca daca imi dau banii pe i-am dat in 97 nu pot sa-mi iau nici macar un cotet.

casa mea e ff modesta si am dat doar aproximativ 1000 de dolari pe ea atunci. acum daca nu voi putea obtine decat de cateva ori acest pret, o sa fie aproape zero!!

oricum mi s-ar parea de bun simt sa ne dea macar de un avans pentru alta casa, pentru ca la acea vreme preturile la case erau infinit mai mici decat acum

dana
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Admin. Dum Dec 14, 2008 10:48 pm

un exemplu, o clienta a platit pe casa aproximativ 11 mil in 1997 si acum a fost despagubita c aprox. 6.000 euro.
trebuie sa vedem legea 10 modificata, deoarece se asigura despagubiri mai mari
Admin.
Admin.
Admin

Data de înscriere : 22/03/2008
Localizare : bucuresti

http://www.avocatura.cabanova.ro

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos