FORUM - LEGEA 112
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

noul cumparator al unui imobil achizitionat prin L112/1995 - riscuri?

2 participan?i

In jos

noul cumparator al unui imobil achizitionat prin L112/1995 - riscuri? Empty noul cumparator al unui imobil achizitionat prin L112/1995 - riscuri?

Mesaj  adagalos Joi Apr 29, 2010 2:21 am

Buna seara.
Eu doresc sa cumpar un apartament dupa expirarea termenului de 10 ani prevazut de legea 112. Actualul proprietar este mostenitor unic al tatalui sau care a fost initial chirias al imobilului iar din 1997 a devenit proprietar printr-un contract de vanzare-cumparare de la stat.
De la Directia Patrimoniului exista acea nota informativa din 5.03.2010 care atesta ca:
1. Imobilul in cauza a fost revendicat in baza unor notificari din 2001 iar notificarile au fost solutionate printr-o Decizie a Primarului.
2. In momentul de fata (5.03.2010) nu rezulta existenta vreunui proces pe rolul instantelor de judecata pentru acest imobil.
Am vazut o copie a Deciziei Primarului (din 2008) prin care se solutiona revendicarea: reclamantul a fost despagubit initial cu suma incasata de stat din cumpararea apartamentelor chiriasilor, pe urma au mai aparut 2 reclamante (in 2006) - mostenitoare a originalului reclamant care murise intre timp - pentru care Decizia stipula: acordarea in proprietate a celor 4 apt. inca ramase in chirie in imobil cu conditia returnarii contravalorii acestora (din suma initial platita catre primul reclamant) in termen de 48 de ore de la eliberarea deciziei. Daca nu, atunci ramanea in vigoare despagubirea initiala iar termenul de contestatie a Deciziei - 30 zile.
Eu nu stiu daca s-a facut contestatie asupra acestei decizii - urmeaza sa vad daca pot afla ceva maine.
Intrebarea mea ar fi: in cazul in care totul este solutionat in momentul de fata, reclamantii despagubiti, nici un proces pe rol, au trecut cei 10 ani in care proprietarul nu avea voie sa instraineze, care ar fi sansele ca alti viitori reclamanti (sau aceeasi sa ceara din nou despagubiri actualizate la indicele inflatiei) sa apara in conformitate cu legea 1/2009 (care ma gandesc ca s-ar aplica in cazul meu). Si pana cand pot aparea astfel de probleme - are legea 1/2009 vreun termen de decadenta pentru depunerea notificarilor de revendicare/actualizare a despagubirilor?
Care sunt sfaturile dumneavoastra? Ar merita sa cumpar acest imobil, exista riscuri pentru mine in calitate de al doilea cumparator? Mai bine sa renunt la treaba asta?
In acelasi timp, vreau sa fiu sigura: conform legii 1/2009 despagubirile se fac prin echivalent - statul e cel care va despagubi in urma unei noi cereri de revendicare sau ma afecteaza pe mine ca nou cumparator?

Astept raspunsul dumneavoastra cu nerabdare! Va multumesc

adagalos

Data de înscriere : 29/04/2010

Sus In jos

noul cumparator al unui imobil achizitionat prin L112/1995 - riscuri? Empty Re: noul cumparator al unui imobil achizitionat prin L112/1995 - riscuri?

Mesaj  Admin Joi Apr 29, 2010 6:43 am

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE SE OCUPA DE DESPAGUBIRI. nu o sa va revina niciodata dvs aceasta obligatie.
daca nu sunt cereri la instante puteti cumpara. trebuie studiata problema.
Admin
Admin

Data de înscriere : 28/07/2009
Varsta : 97
Localizare : Bucuresti

http://www.avocatura.cabanova.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum